De drive

Door mijn wens om een eenvoudige oplossing te vinden die persoonlijke groei mogelijk maakt, ging ik cursussen doen. Inmiddels een aantal jaar verder mag ik mij NLP-master noemen, LT Balance professional en ben ik opgeleid tot Quantum-therapeut. Naast het feit dat dit mijn ego behoorlijk streelt, vroeg ik mij af in hoeverre deze uiteindelijke oplossing nu nog voldeed aan mijn wens.  Was deze oplossing nog steeds eenvoudig en echt inpasbaar in mijn dagelijkse leven? En … stap ik nog steeds in de valkuilen die het leven met zich meebrengt of heb ik de oplossing inderdaad gevonden? 

Zoektocht en inzichten

In deze zoektocht naar een oplossing is het voor mij een belangrijk onderdeel dat ik zelf de regie in handen heb. Noem het de drang naar veiligheid of angst voor verandering. Het kan en mag zo zijn. Verandering is altijd een proces waar je jezelf aan moet kunnen overgegeven. Realiseer je dat dit fysieke en psychische gevolgen heeft en dat zowel lichaam als geest erdoor worden beïnvloed. Het is dan niet vreemd dat je deze verandering zelf wil bewaken. De noodzaak voor deze drang of dit gevoel kan voortkomen uit boosheid of verdriet die je in de loop van je leven hebt opgebouwd of uit ervaringen waardoor je het vertrouwen in de ander en misschien zelfs wel in jezelf bent kwijtgeraakt. Daar heeft de behoefte om de regie in handen te hebben dus vooral mee te maken. Bedenk daarbij wel dat het feit dat je je dit realiseert en accepteert betekend dat je openstaat voor groei. De invulling daarvan, daar zoek je nog een beetje naar. Daar is niets mis mee.

 

Iets over mijn ervaring en kennis

  • NLP coach op masterniveau
  • LT Balance Coach
  • Medische en Psychotherapeutische
  • Quantum Therapeut
  • Mindfulness
  • Transactionele analyse
  • Systeemopstellingen

Jarenlang was ik hypotheek adviseur en software instructeur financiële producten.

En nu

Uit bovenstaande gaat de vraag komen; Wat doe je nu eigenlijk met je vergaarde kennis? Goede vraag. Uiteindelijk vind ik het allemaal te ingewikkeld en kan ik er geen simpele ” handen en voeten” aan geven.

Ik zoek naar simpele oplossingen voor soms best wel ingewikkelde problemen. Ik geloof dat dat mogelijk is. Ho’oponopono is daar een voorbeeld van maar er zijn andere oplossingen die je geest, en dus je lichaam, tot rust kunnen brengen.

Zo is het bespelen van een instrument, wandelen of fotograferen zijn voor mij aanvullende manieren mijn geest te verzetten.